Bijna mama

Ondertussen ben ik 39 weken ver en begint het echt allemaal dichterbij te komen. Ze kan er nu elk moment zijn, en wat duurt dat wachten lang. Deze week sluit ik een deel af in mijn leven en start er een nieuw hoofdstuk. Dat vind ik echt allemaal spannend en leuk, maar toch heb ik er schrik voor. Schrik om geen goede moeder te zijn. Schrik dat ik alles verkeerd ga aanpakken. Ook word ik emotioneel, waarschijnlijk grotendeels door de hormonen, maar ook omdat ik weet dat de bevalling ook het einde is van een ander deel van mijn leven. Mijn leven met minder zorgen en weinig verplichtingen, ook precies mijn ‘jong’ leven, want ik word moeder. Alles zal nu in teken gaan staan van haar. En dat zie ik echt zitten, begrijp me niet verkeerd. Maar aan de andere kant voelt dit ook zo raar, het leven gaat zo snel voorbij. Dat heb ik nu wel gemerkt die 9 maanden. Leek nog gisteren dat ik wist dat ik zwanger was, en nu heb ik haar bijna in mijn armen… ons kleine wondertje.

Ook wil de bevalling zeggen dat ik haar moet delen, delen met iedereen. En dat vind ik ook eng, ik heb haar nu al die maanden al in mijn buik en vind het echt eng dat ze straks in ieders armen zal genomen worden. Maar dat is zo’n een typisch gevoel zeker? Straks als ik weer ga werken zal ik haar ook moeten achterlaten, dus de eerste weken dat ik nog niet werken ga neem ik me voor om volop van haar te genieten. Mijn kleine meisje…

Voor de bevalling zelf heb ik ook best wat schrik, ik probeer er niet te veel bij stil te staan. Heb me ook al voldoende laten informeren. Maar uiteindelijk kan je je hier toch niet echt op voorbereiden. Ik ben benieuwd naar alles, maar dan met een bang hartje. Ik ben benieuwd hoe ze er ook zal gaan uitzien, en wie zijn karaktertje ze zal hebben. Maar voornamelijk hoop ik op een goede gezondheid, de rest is bijzaak.

Lieve kleine meid, wij zijn er klaar voor als jij er klaar voor bent. Kom maar. We wachten ongeduldig af tot wanneer je beslist dat het tijd is. Ik zal je alle liefde geven die ik bezit. Tot snel, je mama. ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s