Michael Jackson

Het is vandaag alweer 9 jaar geleden dat Michael Jackson overleden is. 9 jaar! Wat gaat tijd snel! Ik herrinner mij nog heel goed de dag, nee ochtend, dat ik dit nieuws las. Zat die ochtend, zoals elke dag bij het wakker worden, hersenloos te scrollen op mijn facebook. Tot ik dat zag passeren , dacht eerst aan zo een hoax melding, en deed direct research. En helaas. Ik weet nog dat ik huilde bij het ontdekken dat het waar was. Michael Jackson. Dood. Weer een groots iemand heen gegaan. Mijn moeder kwam toen de kamer binnen en het was het eerste was ik haar zei. Mijn moeder heel ontroerd want ze was ermee opgegroeid en fan. Toen mijn moeder nog naar school ging was dat met een zwart rokje, zwarte schoenen en jawel witte sokken. Typisch iets wat we associëren met Michael. Die dag beschouw ik als een grauwe dag. Het was overal, en ze toonden ook plots zijn films etc terug. Veel heeft hij ons geleerd. Veel van zijn nummers blijven we meezingen en geraken we nooit moe gehoord.

Ik geef je vandaag graag mijn top 5 van favorieten nummers, en zet nog eens enkele van de bekendste moves van MJ op een rijtje. Die we natuurlijk allemaal wel al kennen. Maar vandaag, ter ere van Michael, herhaal ik het graag nog eens.

Zijn bekende moves

Grotch Grab

Anti-gravity lean

Circle slide

Side slide

The MJ spin

The Kick

Toe stand

And last but not least: THE MOONWALK

Mijn top 5 MJ-songs:

1. ‘They don’t care about us’ (écht mijn absolute favoriet!)

2. ’Man in the mirror’

3. ‘Beat it’

4. ‘Dirty Diana’

5. ‘You are not alone’ (deze voor mijn overgevoelige zelf)

Dankjewel Michael, voor alles wat je ons na liet. Respect!

The memory of you will always be in our Hearts.

29/08/1958~ 25/06/2009 ❤️

Weet je nog waar jij was toen je het nieuws hoorde? En wat zijn jou absolute favoriete MJ-songs?

Advertenties

2 reacties op ‘Michael Jackson

  1. Wat tof dat je ook zo’n grote fan bent. Ik was 10 toen hij overleed en ik wist destijds niet wie hij was. Inmiddels ben ik 20 en al jaren fan van deze geweldige entertainer. Ik kan zó genieten van zijn muziek. Stuk voor stuk maakte hij prachtige nummers. Van veel artiesten vind ik maar een aantal nummers leuk, maar van Michael was alles mooi. 👏😍

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s