Ode aan mijn huisdier: Mr Tiger Poes.

Ik heb eens geprobeerd een hond te nemen, maar dat lukte dus helemaal niet. Ik weet nog, in de zomer van 2016, we stopten onverwachts in een dierenasiel. En daar zaten een paar Siberische Husky-pups. met bruin-witte vacht en prachtige helder blauwe ogen. Der was er 1 dat er voor ons uitsprong. Ik had nog nooit een hond gehad dus ik wist totaal niet wat dat in hield, mijn vriend ook niet. Dus eventjes over nagedacht en toen nog dezelfde dag de hond meegenomen en spullen gekocht. Halsoverkop en helemaal naief. Helemaal ervan overtuigd dat alles wel zou goed komen… Maar dus helemaal niet, na 1 maand begonnen de ‘problemen’. Ik liep enorm gestrest door de hond, hij huilde heel de dag door en als hij me zag beet hij in mijn kleren van enthousiasme. Eventjes was dat leuk maar toen begon hij echt me pijn te doen. Ik was ook te soft. Mijn vriend wou hem toen alleen buiten laten omdat hij nog niet afgeleerd was en zijn behoeften altijd binnen deed. Ik wou hem overdag binnen bij ons omdat ik het zielig vond dat hij alleen moest zitten. Dus na enkele discussies tussen ons hebben we toen beslist een nieuw baasje te zoeken. Ik deed een oproep op facebook waar ik eerlijk in vertelde dat ik het had onderschat en iemand zocht die overweg kon met Huskies. En ik vond ook iemand, een meisje uit Nederland die er enorm goed voor zorgt. Op dat moment was mijn hart zo verscheurd van verdriet, maar achteraf bekeken ben ik blij dat we dat beslist hebben. Dus Conclusie hieruit, geen honden meer in huis. Ik ben en blijf een kattenpersoon.

2 maand na onze les met de hond beslisten we om een katje in huis te nemen. Daar was ik niet vreemd mee dus ik wist waar ik aan begon. En iedereen weet dat een kat meer op zichzelf kan leven dan een hond. Dus we gingen naar een asiel waar net een nieuw nestje kittens was gebracht. Der waren 4 kittens, 2 zwartjes met een klein wit vlekje onder de hals, een gestreept bruintje en een rostje. Voor we naar het asiel gingen hadden ik en mijn vriend al elk voorgesteld welke kat we wilden. Ik een zwart met wit, hij een rostje. Dus dat nestje was ideaal. Uiteindelijk werd mijn vriend verliefd op het gestreepte katje en volgde ik er in. We mochten hem enkele dagen later halen. Noemden hem Tiger, en sinds is hij echt ons kindje. Hij is nu bijna 2 jaar bij ons en ik zou hem niet meer kunnen missen.

Hij is echt ons alles. Hij komt bij ons slapen in bed, als we tv kijken komt hij bij ons liggen. Spinnen, slapen, gek doen. Hij is ook heel speels, en vooral soms een kwade poes. Maar we houden van hem. ’s avonds in huis loop ik vaak gewoon in een shirtje zonder broek of in short. Wel sinds Tiger bij ons is zijn mijn benen een echt slachtveld. Ik heb al veel gevloekt van de pijn als hij telkens achter mijn benen en voeten aan holt en zich vast klamt met zijn nagels. Maar het is hem snel vergeven. Als ik mij douch, zit hij nestjes te wachten bij me in de badkamer. Doe ik de afwas of sta ik te koken is hij daar. Doe ik eens een dutje, komt hij bij me kroelen. Echt hij maakt mijn leven rijker. Wat hij ook doet is als we een balletje gooien, het mooi terug bij ons brengen om het nog eens te gooien. Echt hilarisch, daar is hij net als een hond. Hij kan soms ook echt op een grappige manier zitten of liggen. Dan neem ik meestal snel even mijn gsm om er foto’s van te maken. Dus 90% van de foto’s op mijn gsm zijn van Tiger. Echt. Ik deel er enkele met jullie. En ga nu weer verder kroelen met mijn beste vriendje.

 
{Ik zou graag eens weten of mijn blogs gelezen worden. En zo ja, wat kan er beter? Ik hoor het graag… Liefst op een aardige manier. Alvast bedankt. }

3 gedachten over “Ode aan mijn huisdier: Mr Tiger Poes.

 1. Leuke blog! Ik kom net kijken en lees nog even verder als dat mag 😉

  Wij willen op termijn ook een hond. Maar nu ik jou lees twijfel ik wel een beetje. Zelf hebben wij een konijn. Speels, braaf als hij wilt en hij komt als je roept. Hartstikke leuk en lief. Philip was al bij mij voor ik mijn vriend kende maar inmiddels heeft hij hem helemaal aanvaard als pleegvader. Hij maakt ons huis echt een thuis ❤

  Liefs Loena

  Like

  1. Hey Loena! Dankjewel! Ben nog maar beginner opt gebied bloggen. 😝
   Weet je al welk ras je evt zou nemen? Anders raad ik aan je vooral goed in te lezen over de karakter trekken bijhorend bij het ras. De hond die ik nam, Siberische Husky kon echt niet alleen zijn en had echt heel veel aandacht nodig. En veel plaats nodig om zich uit te leven. Ik had echt niks van informatie over die honden dus ik was slecht geïnformeerd. Honden hebben int algemeen heel veel aandacht nodig. Houd er rekening mee dat enthousiasme van een hond heel wat is om mee om te gaan. 😅 En het heel veel tijd en aandacht en vooral geduld vergt om hen op te voeden. Zoals een konijn en poes zijn ook redelijk rustige dieren, wel ze zullen niet veel lawaai gaan maken. Ik heb ook altijd getwijfeld om een konijn te nemen. Zo een lieve diertjes! ❤️
   Liefs Aferdita

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s